Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Sorry Queen Madge but you are WRONG!


Όλα στη ζωή έχουν το τίμημά τους έτσι και η Madonna μάλλον πλήρωσε ακριβά το διαφορετικό promotion που αποφάσισε να κάνει για το νέο της album "MDNA". 'Ομως ας πάρουμε από την αρχή τα πράγματα...

Συνήθως οι καλλιτέχνες λίγο πριν κυκλοφορήσουν το νέο τους δίσκο, κανονίζουν καμιά συνέντευξη σε κάποιο περιοδικό/ραδιόφωνο, άντε καμιά εμφάνιση σε μισή ντουζίνα τηλεοπτικές εκπομπές ή τουλάχιστον ένα promo tour ρε παιδί μου..! Η Μadonna από αυτά έκανε...μμμ...ΤΙΠΟΤΑ!

Και αυτό γιατί αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο προώθησης του νέου της album. Και θέλω να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι επικροτώ κάθε είδους ρίσκο γιατί χωρίς αυτό η ζωή θα ήταν βαρετή! Anyway... Η Μadonna λοιπόν διάλεξε τα πιο σημαντικά περιοδικά, εφημερίδες, sites και ραδιόφωνα και κανόνισε μαζί τους συναντήσεις ώστε να ακούσουν prive το νέο της δίσκο και να κρίνουν τη μουσική της... Μόνο που ξέχασε ότι δεν αγοράζουν μόνο οι κριτικοί μουσικής το album της αλλά και οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί.

Επιπλέον, στην πρωτοποριακή της προώθηση ανήκει και το γεγονός ότι αποσπάσματα από τα περισσότερα κομμάτια της είχαν ανέβει στο youtube με δική της πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα να έχουμε ακούσει ολόκληρο το "MDNA" αρκετές μέρες πριν κυκλοφορήσει ο δίσκος της. Έτσι δεν είχαμε να περιμένουμε κάποια έκπληξη.

Και έτσι φτάνουμε σήμερα 10 Απριλίου να μιλάμε για το album με τις χαμηλότερες πωλήσεις προς το παρόν. Μπορεί την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του "MDNA" να πουλήθηκαν 359.000 αντίτυπα και να οργανώθηκε ένα πάρτυ έκπληξη για αυτή την επιτυχία προς τιμήν της Madge αλλά οι χαρές και τα πανηγύρια δεν κρατήσανε πολύ...! Την δεύτερη εβδομάδα κυκλοφορίας του το "MDNA" πούλησε μόλις 46.000!!!! Αυτό αμέσως αμέσως σημαίνει πως έχει μια πτώση γύρω στο  88%, σπάζοντας ένα ρεκόρ...Αυτό των χειρότερων πωλήσεων album στα US Charts!!! Και σίγουρα οι πωλήσεις θα μειωθούν και άλλο γιατί ακόμα και τώρα η Μadonna δεν κάνει κάτι να το αλλάξει αυτό.
Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι το "MDNA" δινόταν μαζί με τα εισιτήρια για τις συναυλίες της "Βασίλισσας Της Ποπ" άρα από τα 359.000 αντίτυπα, τα 185.000 πωλήθηκαν με αυτό τον τρόπο!!!

Και σκέφτομαι τώρα...αξίζει αυτή η φαινομενική αποτυχία σε κάποια που κουβαλάει τον βαρύ τίτλο της Βασίλισσας της Ποπ? Κι όμως ναι, γιατί κατά τη γνώμη μου φέρθηκε πολύ αλαζονικά βασιζόμενη μόνο στις κριτικές και όχι στην γνώμη του κόσμου. Kαι μπορεί να έδωσε στη δημοσιότητα δείγματα από τα νέα της τραγούδια για να τα ακούσουμε και εμείς οι ταπεινοί θαυμαστές της αλλά...Sorry Madge, you are doing it WRONG!

Δεν γίνεται να στηρίζεσαι μόνο στους θαυμαστές σου και στους κριτικούς για να πουλήσεις το album σου, γιατί πες ότι οι 405.000 (ανάμεσα σε αυτούς κι εγώ) που έχουν αγοράσει το "MDNA" είναι οι fans, με τους υπόλοιπους τι γίνεται...???

Γι'αυτό καλό θα ήταν να προγραμματίσει ξανά κάποια πράγματα σχετικά με τα στοιχεία και τα δεδομένα μιας προώθησης και να καταλάβει ότι αυτό το ρίσκο δεν της βγήκε...Εκτός αν πέφτουμε όλοι τόσο έξω και η Βασίλισσα της Ποπ καθίσει στο θρόνο της χαμογελώντας πονηρά ετοιμάζοντας το μεγάλο ΜΠΑΜ! (το οποίο ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι ο ήχος που θα κάνει πέφτοντας από το θρόνο... just kidding :P )


6 σχόλια:

  1. Kati m leei oti to 8rono 8a tis ton parei kapoia stigmi i Lady Gaga!!! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mμμ... θα μπορουσε αλλα δεν εχει τα φοντα η Gaga! Δεν εχει βρεθει ακομα η ιδανικη διαδοχος...! Πρεπει να αντεξει πολυ ακομα η Gaga, κατι που δεν φανηκε απο τον τελευταιο δισκο της...sorry Gaga :P :P :P

      Διαγραφή
  2. Η Ευρώπη αγαπάει τα νέα της single. Η Αμερική της έριξε μαύρο :P Εγώ αγαπάω το "Girl Gone Wild" πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kι εγω αγαπω το "Girl Gone Wild" και κριμα που δεν παιζεται και στην Αμερικη!

      Διαγραφή
  3. Basika mono to Girl Gone Wild m arese apo to neo ths disko opote einai logiko na patwnei to album ths. Hr8e h wra na ekle3oume nea vasilissa! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α επειδη δεν σου αρεσε το υπολοιπο album ειναι για πεταμα,ε? χαχαχχαχαχαχαχα, ωραιαααα! :P :P :P Ασε καλα κρατιεται ακομα. ;)

      Διαγραφή