Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τη Rita Ora!


Μπορεί ακόμα να μη σαρώνει τα charts αλλά σύντομα θα αποτελεί το νέο αστέρι της ποπ μουσικής. Ο λόγος για τη Rita Ora, το νέο απόκτημα της δισκογραφικής εταιρίας του Jay-Z "Roc Nation". H Rita είναι μια ανερχόμενη τραγουδίστρια με καταγωγή από το Κόσοβο και την Αγγλία. 
Σε ηλικία 1 χρόνου, μετακόμισε με την οικογένειά της στο Λονδίνο και από μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με το τραγούδι. Το 2009 μάλιστα ήταν υποψήφια να εκπροσωπήσει τη Βρετανία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision αλλά αποχώρησε από τη διαδικασία γιατί δεν αισθανόταν έτοιμη.
2 χρόνια νωρίτερα, κάπου στο 2007, η Rita συμμετείχε στο τραγούδι του Craig David "Awkward" ενώ λίγο πιο μετά, το 2008, συμμετείχε πάλι στο τραγούδι του Craig David "Where's Your Love" μαζί με τον Tinchy Stryder.


Η Rita εκείνο το διάστημα τραγουδούσε σε διάφορα μπαρ του Λονδίνου μέχρι που κάποιος την είδε και την πρότεινε στον Jay-Z. Αυτό ήταν, την επόμενη μέρα η Rita πέταξε για Νέα Υόρκη όπου είχε ραντεβού με τον Jay-Z. Εκεί έκανε μια guest εμφάνιση στο τραγούδι του Jay-Z "Young Forever" και στο "Over" του Drake. Δεν χρειάστηκε πολλά για να πειστεί ο Jay-Z και έτσι το 2009, μόλις η Rita ενηλικιώθηκε, υπέγραψε στη Roc Nation.
Kαι φτάνουμε στα τέλη του 2011 όπου η Rita βρίσκεται κατά τη διάρκεια της ηχογράφηση του πρώτου της album και παράλληλα κυκλοφορεί το "Ηot Right Now" μαζί με τον Dj Fresh, το οποίο συγκεντρώνει στο youtube 19 εκατομμύρια προβολές! Καθόλου άσχημα για τη νεοφερμένη Rita. 


Και 2012 πλέον η Rita έχει ήδη κυκλοφορήσει 2 singles από το επερχόμενο album της. Το "How We Do (Party)" αποτελεί το πρώτο single του album της αλλά και το προωθητικό κομμάτι της στις Η.Π.Α ενώ για την Αγγλία διάλεξε ως προωθητικό τραγούδι το "R.I.P" στο οποίο συνεργάζεται με τον Tinie Tempah και το έχει γράψει ο Drake. Και τα δύο τραγούδια κυκλοφόρησαν πρόσφατα και ήδη προχωρούν καλά έχοντας συγκεντρώσει το "How We Do (Party)" σχεδόν 2 εκατομμύρια προβολές με μία εβδομάδα προβολής και το "R.I.P" 5 εκατομμύρια προβολές με 2 εβδομάδες προβολής.


To πρώτο album της Rita λοιπόν ονομάζεται "Ora", βάζοντας έτσι σαν τίτλο το επίθετό της και αναμένεται να κυκλοφορήσει 27 Αυγούστου. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ ανυπομονώ να το αγοράσω! Ελπίζω βασικά μέσα από αυτή την παρουσίαση να σας έπεισα ότι η Rita είναι το Next Big Thing και ότι με σωστές μουσικές επιλογές θα πάει πολυυυ μπροστά, συνεπώς να σας έκανα και εσάς να ανυπομονείτε για το πρώτο της album! Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το artwork της επερχόμενης δισκογραφικής της δουλειάς!


Και τώρα φτάνουμε στο κομμάτι της σύγκρισης με τη Rihanna...Γιατί πολλοί την συγκρίνουν με τη Rihanna ή την προωθούν ως τη νέα Rihanna. Kατά την ταπεινή μου γνώμη λοιπόν και σαν τεράααααστια fan της Rihanna οφείλω να ομολογήσω ότι διακρίνω κάποιες ομοιότητες. Στο style, αν και η Rita υποστηρίζει ότι έχει σαν πρότυπο στο στυλ αλλά και τη μουσική τη Gwen Stefani, αλλά και λίγο στη μουσική. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι και το γέλιο της Rita Ora είναι τόσο ίδιο με της Rihanna! Και για του λόγου το αληθές δείτε τα πρώτα 15 δευτερόλεπτα του videoclip του "Cheers (Drink To That)" της Rihanna και το τέλος το videoclip του "How We Do (Party)". Λεπτομέρεια, το ξέρω, αλλά οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Τελοσπάντων, είναι λογικό (?) να υπάρχουν κάποιες ομοιότητες τώρα στην αρχή καθώς ο Jay-Z της ανέλαβε και τις 2 αλλά ελπίζω ότι στη συνέχεια η Rita θα ακολουθήσει και θα χαράξει το δικό της μουσικό δρόμο καθώς είναι αρκετά ταλαντούχα και μπορεί να δημιουργήσει επιτυχίες ανάλογες με αυτές των άλλων ποπ τραγουδιστριών.
Kαλή επιτυχία λοιπόν Rita! <3


4 σχόλια:

  1. Poly endiaferon! Den thn hksera kan :-P alla exei polu wraia tragoudia ligo pou ta akousa kai rihannofernei ligo :-P Well Done!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωωωωωω,την αγαπω! Εχει style <3 και φωνη! Τρεμε Rihanna :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχχαχαχα, ε οχι κι ετσι! Η Rihanna ειναι μια και μοναδικη! Αλλα ναι ειναι στυλαρα η ατιμη και φωναρα! :D

      Διαγραφή