Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Cher Lloyd: Who is that chick?

Στην παρέα μας αυτή την εβδομάδα βρίσκεται η  Cher Lloyd, η οποία πέρασε να πει ένα γεια στο Boombox και να μας συστηθεί καλύτερα. Ποια είναι λοιπόν η Cher Lloyd? Δώστε προσοχή!
Η Cher Lloyd είναι μια 18χρονη Βρετανίδα, η οποία "αποφοίτησε" από την ακαδημία του βρετανικού X-Factor και πριν βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα να σας θυμίσω ότι εκεί όντως κρίνονται για τη φωνή τους, αν σκεφτείς ότι βγήκε νικήτρια η Susan Boyle στο Britain's Got Talent! Η Cher λοιπόν συμμετείχε στην 7η σεζόν του Χ-Factor to 2010 και έφτασε μέχρι τον...τελικό όπου οι ψήφοι του κοινού δεν την βοήθησαν να βγει νικήτρια. Η Cher όμως δεν κόλλησε σε αυτό καθώς ο Simon Cowell, στρυφνός κριτής του X-Factor, αναγνώρισε το ταλέντο της και το μέλλον που μπορεί να έχει στη μουσική βιομηχανία και έτσι η Cher υπέγραψε στην δισκογραφική του εταιρεία Syco Music που υπάγεται στην Sony.
Η Cher αμέσως ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο πρώτο της album "Stick And Stones" το οποίο κυκλοφόρησε στα ράφια των δισκοπωλείων στις 7 Νοεμβρίου 2011. Παραγωγοί όπως ο Autumn Rowe και ο RedOne, δημιουργός όλων των μεγάλων επιτυχιών, συμμετείχαν στην δημιουργία του album της Cher Lloyd.


Πρώτο, και καλύτερο συμπληρώνω εγώ, single του album ήταν το smash hit "Swagger Jagger" το οποίο μπορεί να μην σας λέει πολλά αλλά με το που κυκλοφόρησε στις 31 Ιουλίου επίσημα, καρφώθηκε στο Νο1 του airplay chart στη Βρετανία. Το "Swagger Jagger" ένα καθαρά electropop και hip-hop κομμάτι αποτέλεσε το ιδανικό ξεκίνημα για την Cher Lloyd. Εγώ προσωπικά ενθουσιάστηκα με το κομμάτι και το είχα συνέχεια στο repeat μέχρι να βαρεθώ να το ακούω. Ωστόσο οι κριτικοί δεν συμμερίστηκαν την άποψη μου και το σύγκριναν με το παιδικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι "Little Donkey"(!) και το BBC το ψήφισε ως το πιο ενοχλητικό τραγούδι του 2011! Μα καλά τι σκέφτονται αυτοί οι φλώροι..εεε.. οι φίλοι μας οι Βρετανοί?!?
Οι αξιολογήσεις του videoclip στο youtube επίσης διχάζονται καθώς οι 165.304 το βρίσκουν αρκετά καλό ώστε να αφιερώσουν λίγο χρόνο παρακολουθώντας το ενώ οι 162.573 ας πάνε να ακούσουν Susan Boyle!


Θέλοντας να κερδίσει τους κριτικούς, η Cher κυκλοφόρησε ως δεύτερο single της το "With Ur Love" ντουέτο με τον Mike Posner, γνωστό από το τραγούδι του "Cooler Than Me". To "With Ur Love" κυκλοφόρησε στις 30 Οκτωβρίου 2011 ενώ το videoclip του τραγουδιού έκανε πρεμιέρα σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα, στις 5 Οκτωβρίου. Την πρώτη εβδομάδα πούλησε 74.030 αντίτυπα αλλά η Cher είχε την ατυχία να κυκλοφορήσει το νέο της single ταυτόχρονα με το "We Found Love" της Rihanna, η οποία την έφαγε στη στροφή πουλώντας 218 αντίτυπα παραπάνω. Ωστόσο τα πήγε πολύ καλύτερα το δεύτερο single της απ' ότι το πρώτο, αν και δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο έγινε αυτό. :Ρ



Στις 19 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε το τρίτο single της Cher Lloyd "Want U Back". Ένα αρκετά παιχνιδιάρικο τραγούδι, το οποίο νομίζω ότι είναι το πιο επιτυχημένο single της. Στο τραγούδι συμμετέχει και ο ράπερ Astro (!) ο οποίος ήταν διαγωνιζόμενος στο X-Factor των Η.Π.Α. Το videoclip  έκανε πρεμιέρα στις 6 Ιανουαρίου και μέχρι στιγμής έχει συμπληρώσει 17μιση εκατομμύρια προβολές και αρκετές θετικές κριτικές. Γλυκό και εθιστικό τραγούδι αλλά συνεχίζω να ψηφίζω το "Swagger Jagger" ως το αγαπημένο μου. 



Όμως η Cher Lloyd δεν σταματά μόνο στα ευρωπαικά σύνορα και βάζει πλώρη για την απέναντι άκρη του Ατλαντικού. Το Δεκέμβριο η Cher πραγματοποίησε το υπερατλαντικό ταξίδι και συναντήθηκε με τον μουσικό παραγωγό L.A Reid όπου υπέγραψε στην δισκογραφική του εταιρεία "Epic Records". Αυτή η κίνηση έχει ως σκοπό την προώθηση της Cher Lloyd και στις Η.Π.Α, εξ'ου και η συνεργασία με τον ράπερ Astro. Το album της λοιπόν "Sticks And Stones"  κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α στις 10 Απριλίου από την Epic Records  και σαν πρώτο single επιλέχθηκε το "Want U Back" για το οποίο γυρίστηκε και διαφορετικό videoclip. H Cher γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία στις H.Π.Α καθώς τα media την αποθεώνουν, ο Perez Hilton την προωθεί όσο μπορεί και όλοι μιλάνε για μια νέα pop / hip-hop ντίβα!


Αυτό το διάστημα ξεκουράζεται καθώς τους δύο προηγούμενους μήνες πραγματοποίησε μια mini περιοδεία στη Βρετανία και παράλληλα προωθούσε το album της στις Η.Π.Α. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να της ευχηθούμε καλή επιτυχία στην καριέρα της στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και να την υποστηρίζουμε καθώς έχει πολύ από το "swag" της να μας δείξει ακόμα! 


6 σχόλια:

  1. Oute kan to onoma tis den eixa akousei :p Euxaristoume kiria Eutixia pou mas enimerwnetai :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oute egw tin gnwriza! Alla to want u back moy kollhse!!! Hrthe h wra kai gia ena share sto facebook :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχ κι ερχονται κι αλλοι καλλιτεχνες που αξιζει να γνωρισετε από τον κοσμο της ποπ! Ευχαριστω πολυυυ για την υποστηριξη στο facebook! :D :D :D

      Διαγραφή
  3. hahahahaha, floroi bretanoi! haha, eimai h trith pou tha dhlwsei oti den gnwrize th Cher Lloyd?? Alla ki emena mou kollise to want u back!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεε, μην παραμελειτε το "Swagger Jagger" ! :P :P χαχαχα, τωρα την εμαθες και εσυ Κωνσταντίνα! ;)

      Διαγραφή