Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Au Au Ra Ra Di Di One Let's Go Aura Dione!





















Ποιο είναι αυτό το κορίτσι με τα μεγάλα γαλανά μάτια και την ιδιαίτερη χροιά? Είναι μια νέα καλλιτέχνης που μας έρχεται από τη Νέα Υόρκη με καταγωγή από τη Δανία! H Aura Dione είναι  λοιπόν η καλεσμένη του Boombox γι'αυτή την εβδομάδα.
Η Μaria Luise Joensen ή αλλιώς Aura Dione είναι μια μίξη γαλλικού, ισπανικού και δανέζικου πολιτισμού και αυτό αποτυπώνεται και στα φυσικά χαρακτηριστικά της αλλά και στην μουσική της. Το pop/ folk ύφος είναι το χαρακτηριστικό των τραγουδιών της ενώ μας έδωσε μια γεύση από το ταλέντο της στον πρώτο της δίσκο.

Το ξεκίνημα της έγινε το 2007 όταν κυκλοφόρησε το lead single του δίσκου της. To "Something From Nothing" λοιπόν αποτέλεσε το πρώτο single του πρώτου της δίσκου με τίτλο "Columbine", ο οποίος κυκλοφόρησε 28 Iανουαρίου 2008 στη Δανία και αρκετά μετά, στις 27 Νοεμβρίου 2009, στην Γερμανία.

Το δεύτερο single του album της "Song For Sophie" έγινε επιτυχία μόνο στη Δανία οπότε το προσπερνάμε και φτάνουμε στο τρίτο single του album, το "I Will Love You Monday (365)" το οποίο κυκλοφόρησε και σαν το debut single της στην Ευρώπη, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία και κάνοντάς τη γνωστή κυρίως στην Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Έγινε #1 στο γερμανικό chart και #2 σε Αυστρία και Ελβετία αλλά και σαν #2 έκανε ντεμπούτο στο European Hot 100. Μέσω του "I Will Love You Monday (365)" την γνώρισα κι εγώ και μπορώ να πω ότι είχα κολλήσει με αυτό το τραγούδι για κανα 2μηνο από τότε που κυκλοφόρησε.


Η Aura κυκλοφόρησε το 2010(!) το videoclip του δεύτερου single της "Song For Sophie" και μετά ξεκίνησε την ηχογράφηση του δεύτερου album της.  Το δεύτερο album της Aura Dione ονομάζεται "Before The Dinosaurs", έχει ένα κάπως προκλητικό εξώφυλλο και κυκλοφόρησε 24 Νοεμβρίου 2011.

Το "Before The Dinosaurs" έγινε χρυσό στην Αυστρία και τα πήγε πολύ καλά σε πωλήσεις, κυρίως στις Σκανδιναβικές χώρες αλλά και στη Γερμανία και στην Πολωνία. Η οποία Πολωνία υποστηρίζει την Aura Dione στη μουσική βιομηχανία και αγορά από το ξεκίνημα μας. Και στην αρχή αυτό το φαινόμενο με έκανε να νομίζω ότι η Aura Dione είναι από την Πολωνία οπότε μπορείτε να φανταστείτε υποστήριξη.
Το πρώτο single του album είναι το "Geronimo", το οποίο αποτέλεσε και προπομπό του album καθώς κυκλοφόρησε στις 19 Σεπτεμβρίου 2011. Το τραγούδι μιλάει για το πως να είσαι αυθεντικός (γι'αυτό στο videoclip πετάει τσάντες Luis Vuitton και Gucci στο δρόμο...! ελπίζω να έλυσα την απορία σε κάποια :P ) και να ζεις τα όνειρά σου, κάτι το οποίο κάνει ήδη η Aura και γι'αυτό αποτελεί και το αγαπημένο της τραγούδι από το album. To "Geronimo" έγινε #1 σε Αυστρία, Δανία και Γερμανία, όπου η Aura έγινε η πρώτη Δανή καλλιτέχνης που έχει #1 τραγούδι σε γερμανικό chart. Eμένα προσωπικά μου φτιάχνει το κέφι το συγκεκριμένο τραγούδι και το θεωρώ πολύ ιδιαίτερο.


To δεύτερο single του album είναι το "Friends", στο οποίο συνεργάζεται με τους Rock Mafia. To "Friends" κυκλοφόρησε 23 Ιανουαρίου 2012 και αποτέλεσε το τρίτο επιτυχημένο τραγούδι της Aura το οποίο μπήκε στο top 10 των charts μετά τα "I Will Love You Monday (365)" και "Geronimo".  Το τραγούδι είναι αφιερωμένο στους φίλους της Aura Dione, θέλοντας να τους εκφράσει πόσο σημαντικοί είναι γι'αυτήν. 

Σαν τρίτο single του δίσκου έχει ανακοινωθεί το τραγούδι "In Love With The World"  και αναμένουμε videoclip. Ωστόσο ακούστε το γιατί αξίζει τον κόπο.


Ελπίζω να σας βοήθησα να γνωρίσετε ένα ταλαντούχο κορίτσι, το οποίο έχει πολλά ακόμα να δώσει στη μουσική καθώς αυτή ήταν μόνο η αρχή. Και που ξέρετε, άμα γίνει πασίγνωστη ποπ σταρ εσείς θα την έχετε γνωρίσει από το ξεκίνημά της...αν όχι, και πάλι κερδισμένοι βγαίνετε καθώς θα έχετε γνωρίσει μια ιδιαίτερη φωνή με όμορφα τραγούδια η οποία άξιζε και με το παραπάνω το χρόνο σας.
Εμείς θα της ευχηθούμε, όπως κάνουμε σε όλους τους νέους καλλιτέχνες, καλή επιτυχία Aura Dione!


6 σχόλια:

  1. Exei spanio metallo stin foni ths!Tha paei mprosta, guarantee pragmata!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι γιατι εχει ιδιαιτερη φωνη και μπορει να δωσει πολλα στη μουσικη!

      Διαγραφή
  2. γι'αυτό στο videoclip πετάει τσάντες Luis Vuitton και Gucci στο δρόμο...! ελπίζω να έλυσα την απορία σε κάποια :P xaxaxaxaxaxaxaxa li8ike i aporia :p wstoso den dikaiologo tetoia kinisi :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχα την απαντηση σου παντως την πηρες, εψαξα να βρω το λογο και στον παρουσιασα! :P :P χαχαχααχαχα, αμα βρισκοσουν ομως εσυ στη θεση της κοπελας που βρηκε μετα τις τσαντες? χαχαχαχα :P :P

      Διαγραφή
  3. Gi gi go go la la lets go Geronimo! Mou areseiii polu! poly glykia kopela auth h Aura Dione alla poso xronwn einai;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α νααααιιιι, μου διέφυγε η ηλικια της :P 27 είναι, 21/1/1985! Δεν της φαινεται,ε?

      Διαγραφή