Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Sweden...Douze Points!


















"And the twelve points go to Sweden!" αυτή η φράση ακούστηκε 18 φορές το βράδυ του Σαββάτου 26 Μαίου, κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision. Η Σουηδία, συμπληρώνοντας 372 βαθμούς είναι η νικήτρια χώρα τoυ 57ου διαγωνισμού της Eurovision.
Ποιο ήταν όμως το νικητήριο τραγούδι και ποια η ερμηνεύτρια του? H 28χρονη Loreen λοιπόν, με καταγωγή από το Μαρόκο, ήταν η εκπρόσωπος της Σουηδίας με το τραγούδι "Euphoria".


Tι γνωρίζετε όμως για την εκπρόσωπο της Σουηδίας και νικήτρια της Eurovision πέραν του ότι διαθέτει ΦΩΝΑΡΑ?
Η Loreen ή αλλιώς Lorine Zineb Noka Talhaoui γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1983 στην Στοκχόλμη από Μαροκινούς γονείς. H ενασχόληση της με την μουσική ξεκίνησε από μικρή ηλικία και όταν της δόθηκε η ευκαιρία να επιδείξει το ταλέντο της, το 2004 στο σουηδικό "Idol", την εκμεταλλεύτηκε όσο μπόρεσε. Τραγουδώντας από Alicia Keys μέχρι Michael Jackson και Stevie Wonder απέσπασε πολλές θετικές κριτικές για τις ερμηνείες της και την εμφάνιση της, οι οποίες όμως δεν ήταν αρκετές για να την κρατήσουν στο παιχνίδι και να την οδηγήσουν στην θέση της νικήτριας, δείχνοντάς της την πόρτα της εξόδου μετά το 6ο live, τερματίζοντας 4η στην τελική κατάταξη των υποψηφίων. Nικητής αναδείχτηκε ο Daniel Lindstrom, ο οποίος κυκλοφόρησε τον τελευταίο του δίσκο το 2009.


Μετά το Idol συνεργάστηκε με το συγκρότημα Rob'n'Raz και κυκλοφόρησε το τραγούδι "The Snake", ένα reggaeton κομμάτι το οποίο γνώρισε επιτυχία στη Σουηδία. Αργότερα, στα τέλη του 2005 έγινε παρουσιάστρια στην σουηδική τηλεόραση για ένα χρόνο. Aπό το 2006 μέχρι πέρυσι, δούλευε σε τηλεοπτικές παραγωγές σαν παραγωγός αλλά και σκηνοθέτης, κυρίως σε reality.


H Loreen το 2011 δοκίμασε να πάει στην Eurovision με το τραγούδι "My Heart Is Refusing Me" αλλά απέτυχε στον 2ο εθνικό ημιτελικό του "Melodifestivalen 2011" καθώς ήρθε 4η και στη συνέχεια στον γύρο της "Δεύτερης Ευκαιρίας" έχασε από την Sara Varga. Τελικά η χώρα εκπροσωπήθηκε από τον Εric Saade με το "Popular" κατακτώντας την 3η θέση. Το "My Heart Is Refusing Me" κυκλοφόρησε σαν single στις 11 Μαρτίου 2011 και κατέκτησε τα charts της Σουηδίας. Κάθε εμπόδιο για καλό για την Loreen. Καλύτερα τώρα που το σκέφτομαι γιατί το "Euphoria" είναι 1000 φορές καλύτερο.


Και φτάνουμε στον εθνικό τελικό της Σουηδίας "Melodifestivalen 2012" στις 10 Μαρτίου όπου η Loreen κέρδισε με 268 πόντους την εκπροσώπηση της χώρας της με το τραγούδι "Euphoria".

Από τη στιγμή παρουσίασης όλων των τραγουδιών της Eurovision 2012, όλοι ξεκίνησαν να μιλάνε για ένα αδιαφιλονίκητο φαβορί, το οποίο θα μπορούσε με άνεση να κερδίσει το διαγωνισμό. H Loreen κρατούσε χαμηλό προφίλ και δεν προέβαινε σε βαρύγδουπες δηλώσεις. Στα στοιχήματα έβγαινε πρώτη αλλά τα έχουμε ξαναδεί αυτά τα κόλπα... Μετά όμως τον δεύτερο ημιτελικό στο οποίο διαγωνιζόταν η Σουηδία, οι προβλέψεις όλων επαληθεύτηκαν! Χωρίς να αλλάξει τίποτα(!) από τη σκηνική της παρουσία, η Loreen ξεσήκωσε τους θεατές με την υπέροχη φωνή της, την διαφορετική της σκηνική παρουσία και το ιδιαίτερο χορευτικό της. 
Το βράδυ λοιπόν του Σαββάτου, κατά τη γνώμη μου, δεν χρειαζόταν να γίνει καν ο τελικός καθώς τα αποτελέσματα ήταν ορατά από τον ημιτελικό. Ωστόσο υπήρχαν κι οι υπόλοιπες χώρες που διαγωνίζονταν, οπότε αναγκαστικά και τυπικά έπρεπε να γίνει ο τελικός. Άσχετο αν η υπόλοιπη βαθμολογία ήταν ο ορισμός του Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ! Ευτυχώς που δεν επηρεάστηκε η κορυφή...
Η Σουηδία λοιπόν και η Loreen ήταν οι νικητές της βραδιάς με το τραγούδι "Euphoria", το οποίο πρέπει να προκάλεσε πραγματική ευφορία στους συμπατριώτες της Loreen.
Το "Euphoria" συγκέντρωσε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ψήφων, με 372 μετά τον Alexander Rybak το 2009, ο οποίος συγκέντρωσε 387 βαθμούς. 18 από τις 42 χώρες έδωσαν στη Σουηδία και στο "Euphoria" το 12άρι τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μόνες χώρα που δεν ψήφισαν τη Σουηδία είναι η Ιταλία και η Σουηδία που δεν μπορεί να ψηφίσει τον εαυτό της...!
Συγχαρητήρια στη Loreen για το υπέροχο θέαμα που μας χάρισε και ραντεβού του χρόνου στη Σουηδία! 

Έχω ακούσει τόσες φορές το "Euphoria", που νομίζω ότι ακούγεται συνέχεια μέσα στο κεφάλι μου και τα αυτιά μου βουίζουν με τη φωνή της Loreen. Αυτά είναι! :P



6 σχόλια:

  1. Apo IDOL bghke tetoia fwnara? WOW! Einai foverh h kopela ti na leme twra emeis! Polu kalo ar8ro kai mesa sthn epikairothta! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι, κι ομως απο Idol! Ε υπαρχουν αρκετες καλες φωνες στα talent shows. Ευχαριστωωω πολυυυ! :D :D

      Διαγραφή
  2. agapw Loreen! Terma! To Euphoria einai top tragoudi kai tha paiksei polu to kalokairi! Ths Souhdias mou arese kai ths Roumanias, kanena allo! Kai eutuxws poy vghke h Souhdia giati ama vgainan h giagiades kalhnyxta! :-P :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της Ρουμανιας? Τα βλαχοσισπανικα της τραγουδιστριας? :P :P χαχαχαχα, ναι ναι αν και οι γιαγιουλες ήταν τοσοοο γλυκουλες!!! <3 Aλλα η Loreen το αξιζε και με το παραπανω!! <3

      Διαγραφή