Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

It Will Be An Endless Summer with Oceana!


H Oceana, ανάμεσα στις υποχρεώσεις της στο Euro και λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου της album, κάνει μια στάση στο Boombox για να τη θυμηθείτε οι πιο πολλοί αλλά και να τη γνωρίσετε όσοι ζούσατε σε άλλο πλανήτη όταν κυκλοφόρησε το "Cry Cry".
H Oceana Mahlmann λοιπόν, είναι η Γερμανίδα τραγουδίστρια που είχε ξετινάξει τα charts το 2009 με το τραγούδι "Cry Cry", το οποίο ακουγόταν παντού και πάντα σε σημείο του να μη θες να ανοίξεις το ραδιόφωνο μήπως και το πετύχεις κάπου καταλάθος!
Anyway η Oceana γεννήθηκε στο Rissen, κοντά στο Αμβούργο, από μητέρα Γερμανίδα, η οποία είναι σχεδιάστρια μόδας και από Γάλλο πατέρα με καταγωγή από την Καραιβική, ο οποίος είναι μουσικός και έχει δουλέψει και σαν Dj. Η Oceana μεγάλωσε στο Αμβούργο και από πολύ νωρίς έδειξε τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες. Αρχικά δούλεψε σαν χορογράφος για λογαριασμό των γερμανικών συγκροτημάτων Seeed και Fettes Brot και στη συνέχεια έγινε παρουσιάστρια σε μια γερμανική εκπομπή σχετική με την τέχνη και τον πολιτισμό με τίτλο "Arte Lounge".


Ένας κοινός φίλος των γονιών της, ο Maceo Parker, ο οποίος έχει δουλέψει σαν σαξοφωνίστας για τους James Brown, George Clinton και Bootsy Collins, την προέτρεψε να ασχοληθεί σαν σόλο τραγουδίστρια και της έδωσε αυτό το "σπρώξιμο" που χρειαζόταν ώστε να το σκεφτεί σοβαρά να γίνει τραγουδίστρια.
Και έτσι λοιπόν το 2009 κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος της Oceana με τίτλο "Love Supply".


Ο δίσκος της τα πήγε από μέτρια μέχρι καλά και αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στην Ελλάδα έφτασε μέχρι το #2 στα album charts ενώ στη Γερμανία δεν κατάφερε καν να μπει στην επίσημη λίστα! Το εντυπωσιακό της υπόθεσης ήταν η τεράστια επιτυχία του πρώτου της single "Cry Cry". Το "Cry Cry κυκλοφόρησε το Μάιο του 2009 και από εκεί και πέρα ακουγόταν ΠΑΝΤΟΥ! Στην Ουγγαρία, στην Πολωνία και στην Ελλάδα χτύπησε πρωτιά και μετά ακολουθούν Ουκρανία και Ισπανία με #3 και #8 αντίστοιχα. Xώρια τα άπειρα #1 σε charts ραδιοφωνικών σταθμών, κυρίως στην Ελλάδα. Εγώ προσωπικά είχα βαρεθεί να το ακούω, ΦΤΑΑΑΑΝΕΕΕΙΙΙ!


Τα επόμενα single που ακολούθησαν δεν γνώρισαν την ίδια επιτυχία και λογικό το βρίσκω, μια φορά, άντε δύο, κάνει ένας καλλιτέχνης τέτοια επιτυχία. Εκτός αν είναι η μετενσάρκωση του Michael Jackson! Το δεύτερο single της ήταν το "Pussycat On A Leach"...


To τρίτο το "The Family Disease"...


Και το τελευταίο το "La La"....

Kαι φτάνουμε στο Euro 2012 και το "Endless Summer! To "Endless Summer" αποτελεί το επίσημο τραγούδι του Euro 2012 και ήδη έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Χορευτικό τραγούδι, ο,τι πρέπει για να ξεσηκώνει τους οπαδούς στο γήπεδο! Το "Εndless Summer" όμως είναι και το πρώτο single από τον επερχόμενο νέο δίσκο της Oceana. Το δεύτερο studio album της Oceana ονομάζεται "My House" και αναμένεται να κυκλοφορήσει τέλη του μήνα.


 Η ηχογράφηση του πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο Βερολίνο και στη Νέα Υόρκη ενώ η Oceana συνεργάστηκε για τη παραγωγή του album με ονόματα όπως Rod Davis και Blair McKichan που έχουν δουλέψει με την Kylie Minogue και τη Lily Allen αντίστοιχα. Το "My House" περιλαμβάνει πολλά ευχάριστα τραγούδια και δεν θα αργήσουμε να δούμε ποια θα είναι η επόμενη μεγάλη επιτυχία της Oceana. Μετά το "Endless Summer" δηλαδή...


Μην χάσετε την Oceana να ερμηνεύει live το "Endless Summer" στον τελικό του Euro 2012, 1η Ιουλίου! Άμα αξιωθεί βέβαια η ΕΡΤ να δείξει την εμφάνιση της πριν τον αγώνα...! Anyway, καλή συνέχεια στην Oceana και καλή επιτυχία με το νέο της album!


4 σχόλια:

  1. Pragmatika sixathika to Cry Cry! Me kourase polu alla pleon den mporw na ksekollisw apo to Endless summer! :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, ειναι πολυ ωραιο και χορευτικο το "Endless Summer"! Ασε, ειχε κουρασει παρα πολυ το Cry Cry..!!!

      Διαγραφή
  2. Elpizw ta tragoudia toy diskou ths na einai analoga toy endless summer gia na exei epituxia alliws... Den kserw sunithismeni mou fainetai, de kserw an exei na prosferei kati parapanw sth mousikh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαλε το videoclip του Endless Summer και στο τελος του videoclip εχει ενα preview των τραγουδιων του δισκου της.Και μπορω να πω οτι ειναι χορευτικα και πολυ καλα! Ε, εχει ιδιαιτερη φωνη, σιγουρα μπορει να κανει κατι καλυτερο και να δωσει πραγματα στη μουσικη.

      Διαγραφή