Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Eίναι αυτό το τραγούδι το νέο DESPACITO?


 Αγαπητοί μου Boomboxers, μπορεί να γράφω μια φορά το χρόνο αλλάααααα επειδή σας γράφω γαμάτα θέματα (με μετριοφροσύνη πάνω απ'ολα) , μου το συγχωρείτε αυτό το ατόπημα! Λοιπόν, ο λόγος της σημερινής μου ξαφνικής παρουσίας στο blogακι μου είναι το γεγονός ότι έφτασε το καλοκαίρι και ΔΕΝ έχει βρεθεί ακόμα το χιτάκι που θα μας ζαλίσει τον έρωτα όπως καλή ώρα πέρυσι το Despacito! Oh my God, where are we going? Που είσαι Luis Fonsi? Daddy Yankee?
 Η αλήθεια είναι ότι τα υποψήφια λατινοαμερικάνικα κομμάτια ειναι αρκετούτσικα ΑΛΛΑ κανένα δεν είναι ξεκάθαρο φαβορί, όπως άλλωστε και οι ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό Mundial (ίσως ποντάρω στην Αίγυπτο γιατί Μο Σαλαχ είναι αυτός)! Στο θέμα μας τώρα... Μάζεψα 5-6 κομματάκια τα οποία κάτι λένε και έχουν όλες τις προοπτικές για να κάνουν επιτυχία και σας τα παρουσιάζω με τα συν και τα πλην τους!

1) "X (Equis)" Nicky Jam & J.Balvin

Συν: Είναι ρυθμικό κομμάτι από δύο καλλιτέχνες που κάνουν τρομερή επιτυχία στην Λατινική Αμερική και όχι μόνο, είναι ήδη ευρέως γνωστό και στην Ελλάδα και παίζει πάρα πολύ στα ραδιόφωνα, μετράει μέχρι σήμερα -11.06.18- 900 εκατομμύρια προβολές στο youtube και έχει και χορογραφία!
Πλην: Δεν έχει αυτό το χαρακτηριστικό στίχο που θα σου κολλήσει στο μυαλό όπως πχ το Despacito, πολλοί δεν ξέρουν καν τον τίτλο του τραγουδιού οπότε πως να το ζητήσεις στο μπιτσόμπαρο αν δεν ξέρεις τον τίτλο? και είναι πιο σλοου ο ρυθμός του από τον αντίστοιχο ρεγκετόν ήχο που σε ξεσηκώνει όπως καλή ώρα αυτόν του Ντεσπασίτο.

2) "Azukita" Steve Aoki, Daddy Yankee, Play n Skillz & Elvis Crespo

Συν: Αρχικά συμμετέχει ο Daddy Yankee, ο ΠΑΤΕΡΑΣ των επιτυχιών, οπότε αυτό από μόνο του αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα! Επιπλέον, έχει τη μαγική λέξη Azukita που σου κολλάει πανεύκολα στο μυαλό οπότε ξέρεις πως θα ζητάς το τραγούδι στο κλαμπ, έχει πολύ μα πολύ χορευτικό ρυθμό, βαράει και τα πριόνια του o Steve Aoki οπότε τους αφήνει ευχαριστημένους και τους χαουζάδες, γενικά έχει όλα τα φόντα να γίνει το νέο Despacito αλλά...
Πλην: Δεν το έχει πάρει κανένας πρέφα εδώ στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη, γεγονός που σημαίνει ότι αν δεν το προωθήσει κάποιος μέσα στον επόμενο μήνα, θα μείνει στα αζήτητα του φετινού καλοκαιριού και είναι κρίμα να πάει άκλαφτο τέτοιο επίδοξο χιτάκι. Α βασικά μπορεί να κάνει επιτυχία του χρόνου στην χώρα μας, όπως συμβαίνει με πολλά τραγούδια, τα οποία τα παίρνουμε χαμπάρι στην Ελλάδα μετά από κανά χρόνο...!

3) "Corazon" Maluma feat. Nego Do Borel
Συν: Aπό τα 78 χιλιάδες τραγούδια που έχει βγάλει ο Maluma, το Corazon είναι αυτό που παίζει περισσότερο στην Ελλάδα, έχει πολύ χορευτικό ρυθμό, έχει ήδη πάνω από 1 δις προβολές στο youtube, σου πετάει και το πορτογαλικό μέσα οπότε αυτόματα σε πάει λίγο και στο Ai Se Eu Te Pego , περιέχει μέσα τη λέξη Corazon -τη μόνη ίσως λέξη που ξέρει ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας και αυτό λόγω των μεξικάνικων σαπουνόπερων- οπότε την βρήκαμε και την πιασάρικη λέξη και γενικά παίζει πολύ στα ραδιόφωνα το τελευταίο διάστημα άρα μήπως βρήκαμε το επόμενο Despacito?
Πλην: Όχι, δεν το βρήκαμε γιατί του λείπει η αύρα της παγκόσμιας επιτυχίας! Θα μου πείτε, "κοριτσάκι μου είσαι καθόλου καλα, 1 δις προβολές έχει στο youtube, για ποια απουσία μιλάς" αλλά δεν ξέρω, όσο και να μου αρέσει σαν κομμάτι, του λείπει η στόφα της επιτυχίας! Οπότε συνεχίζουμε το ψάξιμο...

4) "I Like It" Cardi B feat. Bad Bunny & J.Balvin

Συν: Ναι, οκ, το ξέρω ότι το συγκεκριμένο δεν είναι αμιγώς λατινοαμερικάνικο αλλά για σταθείτε λίγο: έχουμε και J. Balvin και Bad Bunny οπότε boom, γίνεται χαμός! Τρομερός ρυθμός, χορευτικό με την απαραίτητη δόση ισπανικών στους στίχους, με καλοκαιρινή αύρα, το χορεύεις άνετα σε καθε μπιτσόμπαρο.
Πλην: Προς το παρόν δεν παίζει πολύ στα ραδιόφωνα, πολλοί βρίσκουν λίγο ενοχλητικό το ραπ κομμάτι της Cardi B σε αντίθεση με εμένα που το λατρεύω, δεν έχει πιασάρικο και κολλητικό στίχο, γενικά δεν του δίνω πολλές πιθανότητες παρόλο που το αγαπώωω τρομερά ήδη το συγκεκριμένο κομμάτι.

5) "Dura" Daddy Yankee

Συν: Είναι Daddy Yankee, ας μην τα ξαναλέμε, ένα όνομα- μια ιστορία! Έχει χαρακτηριστικό στίχο με λέξη κλειδί το Dura, χορευτικό όσο δεν πάει και με 900 προβολές στο youtube.
Πλην: Δεν παίζει στα ραδιόφωνα, είναι πιο πολύ τραγούδι για zumba παρά για παγκόσμια επιτυχία και δεν με πείθει όσο θα έπρεπε...

6) "El Clavo" Prince Royce
Συν: Πιο κοντά στο ρυθμό του Despacito απ όλα τα προηγούμενα που σας έβαλα, ρεγκετόν χορευτικό κομμάτι, το φαντάζομαι άνετα να παίζει στα κλαμπάκια.
Πλην: Δεν υπάρχει ούτε για πλάκα στις playlists των ευρωπαϊκών ραδιοφωνικών σταθμών πόσο μάλλον των ελληνικών, δεν έχει χαρακτηριστικό στίχο και μάλλον το κόβω να πηγαίνει κι αυτό άκλαφτο...

 BONUS

Υπάρχει ένα κομμάτι, ο Θεός να το κάνει κομμάτι, το οποίο ξεκίνησε σαν challenge στην εφαρμογή musical.ly και στο Vine και έχει επεκταθεί σαν ιός και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Πρόκειται για το Dame Tu Cosita, που αν διανοηθώ ότι θα κάνει επιτυχία και μπορεί να παίζει σε κλαμπάκια, τα παρατάω όλα και πάω να γίνω μονόκερος! Είναι πιο πολύ τύπου Macarena αλλά ποτέ δεν ξέρεις σε αυτή τη χώρα τι μπορεί να κάνει επιτυχία

Συμπέρασμα
Δεν ξέρω αν καταλήξατε εσείς σε κάποιο τραγούδι αλλά με βάση τα προγνωστικά, το X είναι μάλλον αυτό το κομμάτι που θα μας πάρει τα αυτιά φέτος το καλοκαίρι. Εκτός αν προκύψει κανά αουτσάιντερ από την γωνία και μας φάει στη στροφή. Ούτως ή άλλως είναι λίγο νωρίς ακόμα για συμπεράσματα καθώς και το Despacito από τον Ιούλιο είχε αρχίσει να παίζει πολύ παντού! Anyway, αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο τραγούδι που θεωρείτε οτι είναι το νέο Despacito ή απλά επειδή το γουστάρετε ρε παιδί μου, γράψτε μου στα σχόλια ποιο είναι αυτό και στο τέλος του καλοκαιριού θα κάνουμε έναν μικρό απολογισμό να δούμε αν τελικά έπεσε κάποιος μέσα ή αν πρέπει να παραιτηθώ και από το blog. :P


Αυτάαααα, have fun το υπόλοιπο καλοκαίρι σας και τα λέμε sooooooooooon!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου